Φιλοσοφία

 

Τα προϊόντα που απευθύνονται στην τουριστική αγορά πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στο αληθινό, στο αυθεντικό. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει περήφανους – σίγουρα δεν μας κάνει πλούσιους. Και είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που θελήσαμε να αλλάξουμε όταν δημιουργήσαμε την Greek Horizons. Αν μπορούσαμε να πάρουμε μόνο μια μικρή γεύση από τον πολιτισμό και την κουλτούρα ενός τόπου, δεν θα θέλαμε να είναι η αληθινή; Χωρίς αμφιβολία. Ο κανόνας είναι απλός: οι επισκέπτες μας θα βάλουν στο τραπέζι τους αυτό που θα βάζαμε κι εμείς, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρυφτούμε πίσω από αρχαίους κίονες προκειμένου να αναδείξουμε την ελληνική μας καταγωγή. Αντιθέτως, στην Greek Horizons επενδύσαμε σε μια μοντέρνα και σύγχρονη αισθητική. Είμαστε εξάλλου κομμάτι ενός μοντέρνου και σύγχρονου κόσμου.
Ακολουθήσαμε τις ίδιες σχεδιαστικές αρχές σε όλες μας τις συσκευασίες. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύουμε τη συνοχή της μάρκας και αυξάνουμε την αναγνωρισιμότητά της. Απώτερος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ράφι ολοκληρωμένο και ελκυστικό. Ένα ράφι που να λειτουργεί με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, σαν ένα σημείο πώλησης από μόνο του.

Ζούμε και δραστηριοποιούμαστε σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η μαζική, εκβιομηχανισμένη παραγωγή. Αυτό δεν ισχύει μόνο στον κλάδο των τροφίμων αλλά σχεδόν σε όλους τους κλάδους. Ωστόσο, η εκτενής χρήση της τεχνολογίας δεν εξασφαλίζει πάντα την ποιότητα. Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι μικρές παραδοσιακές μονάδες μπορούν να παράγουν προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας σε σχέση με τις μεγάλες βιομηχανίες. Και αυτό συμβαίνει για ένα πολύ απλό λόγο: κανένα μηχάνημα όσο σύγχρονο κι αν είναι δεν μπορεί να υποκαταστήσει το μεράκι, την τέχνη και την πολυετή εμπειρία των μικρών παραγωγών.
Και είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος που οδήγησε και εμάς να επιλέξουμε αυτούς τους παραγωγούς για συνεργάτες μας. Δεν πρόκειται για ηθική επιλογή, αλλά για μια ξεκάθαρη στρατηγική τοποθέτηση που φέρνει την ποιότητα μπροστά, πυρηνικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της Greek Horizons.

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι η ανταγωνιστικότητα και η επιτυχία στην αγορά έρχεται μέσα από μια ελκυστική τιμή. Πρόκειται για μια λανθασμένη πεποίθηση, μια και η τιμή δεν αξιολογείται ποτέ μόνη της, αλλά σε απόλυτη σχέση με παράγοντες όπως η ισχύς της μάρκας, η ένταση της ζήτησης, η ποιότητα, η τοποθέτηση κα.
Στην Greek Horizons χτίζουμε με διάρκεια και συνέπεια κάθε στοιχείο της μάρκας, με σκοπό τη δημιουργία του βέλτιστου μείγματος. Του μείγματος εκείνου, δηλαδή, που εξασφαλίζει το μέγιστη δυνατή αξία για τον καταναλωτή και ταυτόχρονα το μέγιστο δυνατό όφελος για τους συνεργάτες μας.

Μενού